UpToDate

06-03-2019

Het is alweer maart 2019.

Het is alweer maart 2019.

Ongeveer een maand geleden heb ik jullie geüpdatet met een behoorlijk lang bericht en genoemd dat ik wil proberen dit wat vaker te doen. In het slot van het vorige bericht heb ik verteld dat de pleisterraars waren gearriveerd en al druk aan het pleisteren waren. Ze hadden zelf verwacht ongeveer een week bezig te zijn alleen vanwege de vele regen is het uiteindelijk 2 weken geworden. Dat het wat langer zou duren had ik wel verwacht, maar ben ontzettend blij dat het weeshuis nu van binnen en buiten helemaal gepleisterd is. Er zijn nog wel wat plekjes waar de puntjes op de i gezet moeten worden, maar dat zullen wij zelf doen. We hebben dezelfde mannen gevraagd, om ook het gastenhuisje te pleisteren, maar door familieomstandigheden moesten de mannen onverwachts naar huis. We hopen dat ze 11 maart weer terug komen, zo niet dan zullen wij dit zelf moeten doen. Als we het zelf moeten doen gaat het wel wat langer duren dan als zij het zouden doen.

In de afgelopen week hebben we ook wat mensen geholpen in Eshane. Vorig jaar hebben wij dezelfde mensen ook al geholpen met hun elektrische bedradingen, ze hebben namelijk brand gehad vanwege slechte en verouderde aansluitingen en bedradingen. We hebben toen de bedrading en aansluitingen van het huis helemaal opnieuw gedaan en blijkbaar beviel het. Ze hebben ons gevraagd om de rest ook te doen en dat hebben we nu dan ook gedaan. We moeten nog 1 dag heen om alles netjes af te werken.

 

Tot slot: Lianne kwam laatst achter een leuke verrassing. Toen ze boven in het weeshuis kwam, waar we nog aan het bouwen zijn en wat dingen hebben opgeslagen, hoorde ze een piepend geluid uit één van de dozen komen. Nee, het waren geen muizen, maar jonge gestreepte katjes, 2 bruine en 2 rode. We hebben zelf geen katten maar ik had al wel in de avond een wilde kat in onze tuin gezien, wel steeds weggejaagd anders zouden de honden er achteraan gaan. Deze kat heeft dus jonkies gekregen bij ons in het weeshuis. Wat we ermee gaan doen weten we nog niet, maar we zullen de moeder een beetje bijvoeren zodat ze goed voor haar jonkies kan zorgen en dan zullen wij opzoek gaan naar een goede tehuis voor ze allemaal.

 

Dit was het dan tot de volgende keer.